Ihmeellinen vuosi 2019

Jos vuosi 2018 oli supervuosi, niin en tiedä miten kuvailisin tätä vuotta. Vuosi on täynnä niin paljon kaikkea, mitä en olisi uskonut tapahtuvan hurjimmissa unissanikaan.

Oikeastaan vieläkin on pää pyörällä kaikesta tapahtuneesta ja onnesta, etten vieläkään ymmärrä olenko nähnyt unta vai en. Vuoden teemat voi jälleen kiteyttää kahteen hästägiin: #ilovemyjob ja #crazydoglady.

Alkuvuosi meni opintojen parissa ja suoritin avoimessa yliopistossa markkinoinnin perusteet -kurssit. Nyt on plakkarissa 20 opintopistettä. Tosin kurssit olivat oppimisen kannalta hieman turhia, koska mitään uutta en oppinut. Tentitkin suoritin ilman tenttikirjoja. Mutta onpahan nyt suoritettu yliopiston kursseja.

#ilovemyjob

Alkuvuosi hurahti vauhdikkaasti sote tiedonhallinnan parissa erittäin mielenkiintoisten projektien parissa.

Muutamia mieleenpainuvimpia projekteja

Sosiaalihuollon tiedonhallinnan ruotsinkielisten verkkosivujen uudistus oli iso kokonaisuus ja mielenkiintoinen projekti. Lisämausteensa uudistukseen toi julkaisujärjestelmä, joka muuttuu kokonaan ruotsinkieliseksi, kun tekee päivityksiä ruotsinkielisille sivuille. Joten kaikki nappulat olivat sitten ruotsiksi. Täytyy myöntää, että muutama kerta piti käydä suomenkielisellä puolella katsomassa, mistä joku kadonnut nappula löytyy.

Sosiaalisen median mainontaan sain oikein mukavan budjetin ja saimmekin monia onnistuneita kampanjoita.

Myös ensimmäinen mobiilivideo konsepti näki päivän valon. Viikon pähkinä -videosarjassa paneuduimme sosiaalihuollon tiedonhallinnan usein kysyttyihin kysymyksiin. Videoita oli todella kiva tehdä ja kuvatessa saatiin kyllä monet naurut, kun ei mennyt ihan kuin käsikirjoituksessa. Video on aika kätevä tapa tehdä perinteiset UKK-listat vähän uudella tavalla ja ne ovat myös nopea ja helppo tehdä ihan kännykällä. Katsotaan jos joskus vielä saan tehdä vastaavia.

Toukokuussa oli jälleen ATK-päivät, jonne teimme jälleen Kanta-osaston, joka olikin aikamoinen menestys.

Uudet tuulet

Kesäkuussa onni todella potkaisi, kun siirryin THL:n keskitettyyn viestintään viransijaiseksi sosiaalisen median asiantuntijaksi vastuulla kaikki THL:n somekanavat. Yksi unelma toteutui, koska halusin keskittyä sosiaalisen median mielenkiintoiseen maailmaan.

Kun kuulin, että minut on valittu, meinasin tippua tuolilta ja vähän pelottikin, että pystynkö hyppäämään näin suuriin saappaisiin. Taas epäilyt omasta osaamisesta ja epävarmuus nostivat päätään. Mutta ei muuta kuin rohkeasti hommiin.

Itse kanavat olivat tuttuja, mutta haasteensa toi se, että nyt pitäisi tietää kaikesta mitä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella tehdään! Ja meillähän tehdään vaikka ja mitä. Vieläkin viikoittain törmään uuteen asiaan ihmetellen, että tehdäänkö meillä tämmöistäkin. Onneksi ympärilläni on viestinnän huippuosaajia, jotka aina auttavat, kun olen pulassa tai en tiedä kenen puoleen pitäisi kääntyä.

Alku on ollut aika vauhdikas, koska ensimmäinen tehtävä oli päivittää sosiaalisen median strategia. Sen pohjalta on työ jatkunut sisäisten ohjeiden päivittämisellä ja uusien ideoiden testaamisella ja konseptoinnilla. Yhtenä isona kokonaisuutena tehtäviini kuuluu myös yhteisömanagerin tehtävät eli vuorovaikutus somessa. Tässä on onneksi apuna rautainen tiimi, jonka kanssa jaamme somen päivystysvuorot ja kiperiä tapauksia ratkotaan yhdessä.

Vastaan myös THL:n maksullisesta mainonnasta sosiaalisessa mediassa ja onkin ollut todella mielenkiintoista tehdä eri osastojen kanssa yhteistyötä ja mainontaa yhdessä. Samalla oppii ihan hurjasti.

Syksyllä suoritin digiviestijän koulutusohjelman ja sain roppakaupalla uutta tietoa ja ideoita, joita on tarkoitus viedä ensi vuonna käytäntöön. Tosin malttamattomana ihmisenä osa ideoista on jo käytössä tai testissä.

Vaikka alku on ollut vauhdikas ja välillä pohdin, että meneeköhän hommat niin kuin pitäisi ja teenkö oikeita asioita, niin ennen joulua ensimmäisessä kehityskeskustelussa sain positiivista palautetta ja kiitosta työstäni. Voi että, kun tuntui hyvälle.

Työvuoden kruunasi saamani henkilökohtainen palkinto hyvästä työstäni sosiaalisen median eteen. Kyllä meinasi mennä sienisalaatti väärään kurkkuun, kun viestintäjohtaja nimeni mainitsi osastomme yhteisellä joululounaalla. Olen syvästi kiitollinen ja erittäin otettu tästä huomionosoituksesta. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuotta.

#crazydoglady

Myös vapaa-ajalla puuhat koirien kanssa on pitänyt kiireisenä. Miloun kanssa teimme ennätykselliset kahdeksan unohtumatonta ulkomaan reissua. Täytyy sanoa, että eipä olisi ihan ensimmäisenä tullut mieleen lähteä esimerkiksi Moldovaan lomalle, mutta pitihän sinne koiranäyttelyyn lähteä. Sen lisäksi, että olen miljoonia muistoja rikkaampi, Miloun näyttelymenestys ylitti kaikki odotukset.

Miloun vuoden 2019 tulokset

 • Kuuden maan Muotovalio
  • Suomi
  • Bulgaria
  • Latvia
  • Viro
  • Moldova
  • Valko-Venäjä
 • Bulgarian ja Moldovan Grand Muotovalio
 • Baltian ja Balkanin Muotovalio
 • Moldovan Super Grand Muotovalio

Idefixin kanssa aloitimme vapaaehtoistyö, kun Idefix läpäisi Suomen Kennelliiton Kaverikoira testin. Nyt olemme käyneet kerran viikossa vanhusten hoivakodeissa piristämässä vanhusten päivää. Työ on todella palkitsevaa, kun näkee kuinka hoivakotien asukkaat ilostuvat käynneistämme. Idefix myös nauttii täysin rinnoin, kun saa niin paljon rapsutuksia ja ihmisten jakamattoman huomion.

Ihmeellinen ja ihana vuosi 2019

Voiko ihminen enempää toivoa tai haaveilla, että tapahtuu yhden vuoden aikana? Minä en ainakaan uskonut ja vieläpä kaksi vuotta peräkkäin. Olen ollut onnellisten tähtien alla.

Toki tunnen myös suurta kiitollisuutta tästä kaikesta ja haluankin kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana tässä matkallani.

Jos joku olisi kesällä 2017 sanonut minulle, että vastaat suuren organisaation sosiaalisen median tileistä ja koirasi on 7 maan muotovalio, olisin nauranut maha kippurassa, ettei ikinä tapahdu. Mutta elämä on yllätyksiä täynnä ja nyt avoimin mielin kohti vuotta 2020 ja uutta vuosikymmentä.

Aina pitää olla haaveita ja unelmia. Ensi vuoden haaveni on, että elokuussa päättyvä viransijaisuus saisi jatkoa ja voisin jatkossakin tehdä unelmatyötäni. Jospa vaikka vihdoin saisin sen vakituisen työsopimuksen. 

Ihanaa Uutta Vuotta 2020!

-Malena-

Miloun voitokas vuosi 2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑