Viro, Rakvere huhtikuu 2018

Viroon lähdimme Miloun ja hänen sisarpuolensa, Rion, ja Rion omistajien kanssa. Tällä kertaa kyseessä oli omatoimimatka ja menopelinä oli auto. Perjantai-iltana siis auton nokka kohti Länsiterminaalia ja sieltä Tallinnaan. Menomatka laivalla sujui hyvin. Milou ja Rio käyttäytyivät hyvin, vaikka pieniä epäilyksiä oli, että he pistävät bileet pystyyn hytissä. Tallinnasta on noin tunnin ajomatka Rakvereen, jonne saavuimme iltamyöhään. Joten hotellille päästyämme koirille ruoka, iltalenkki ja nukkumaan.

Lauantai

Lauantai aamu suuntasimme kohti näyttelypaikkaa, Spordikeskusta. Milou oli kehän toinen koira heti aamusta. Lauantaina tuomarina oli Eva Eriksson Ruotsista. Milou esiintyi kohtuullisesti eikä keksinyt mitään uusia temppuja, myös hameen helmani sai olla rauhassa tällä kertaa.

Milou yllätti tuloksillaan

  • Laatuarvosana Erinomainen
  • Junioriluokan 1.
  • Rotunsa paras Junior
  • Junior-SERT
  • Paras uros 1
  • Rotunsa Paras

Joten jäimme koko päiväksi näyttelypaikalle isoihin kehiin. Sekä FCI 1 ryhmäkehässä että BIS-juniorkehässä kävimme kääntymässä emmekä päässeet jatkoon. BIS-junnukehä oli aika hurja, koska kehässä oli yhtä aikaa kaikkien roturyhmien kaikki ROP-juniorit. Tunnelma oli aika tiivis kehässä.

Näyttelypäivän jälkeen lähdimme katsastamaan Rakveren linnaa ja sen lähellä oleva jättisuurta härkää. Nähtävyyskierroksen jälkeen koirat saivat jäädä hotellille nukkumaan ja menimme läheiseen ravintolaan syömään. Ruuan jälkeen uni alkoi jo painamaan, joten itsekin kömmin sänkyyn.

Sunnuntai

Sunnuntai aamuna pakkasimme auton ja suuntasimme taas näyttelypaikalle. Olimme jälleen ensimmäisenä kehässä. Tuomarina oli Rob Douma, Hollannista. Minulla meni pasmat hieman sekaisin kehässä, kun tuomari sanoi: ” Voitko liikkua nopeampaan, koska koirasi on hullu?”. Repesin ihan totaalisesti ja nauraa kikattelin koko kehän. Samainen tuomari antoi Miloulle Valmierassa helmikuussa EH:n, joten odotin, että käydään vaan kääntymässä kehässä ja sitten päästään jatkamaan matkaa. Mutta toisin kävi ja Milou todella yllätti ollen juniorluokan ensimmäinen arvosanalla erinomainen, rotunsa paras junior uros ja junior-SERT, ja Rotunsa Paras. Eli sama tulos kuin lauantaina. Emme kuitenkaan jääneet isoihin kehiin vaan pakkauduimme autoon ja suuntasimme kohti Tallinnaa. Matkan varrella pysähdyimme kauniille Jägalan vesiputoukselle. Vesiputous on Viron ja koko Baltian suurin luonnon vesiputous. Oli kyllä ihan näkemisen arvoinen paikka.

Tallinnaan saavuimme hyvissä ajoin, joten ehdimme tehdä parin tunnin kävelylenkin vanhassa kaupungissa ja satamassa. Miloulta ja Riolta alkoi virta olemaan aika vähissä, joten laivamatka sujui rauhallisesti nukkuen.

Länsisatamassa Jalo ja Idefix oli vastassa ja voi sitä jälleennäkemisen riemua. Kyllä reissaaminen on kivaa, mutta on se vaan kiva tulla kotiin ja koko lauma on taas kasassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: