Terapiatyö

Kun viettää pääsääntöisesti 24/7 kotona joko työhakemuksia väsäten, koirien kanssa metsässä tai kuntosalilla, niin pää alkaa pikku hiljaa pehmetä, seinät kaatuu ja tulee tunne, että joskus olisi kiva pukea muutakin kuin verkkarit. Välillä mietin, että muistutan enemmän metsän menninkäistä kuin ihmistä. Lisäksi olisi kiva saada välillä muutakin tekemistä ja ajatteltavaa arkeen kuin vain työnhaku ja sen haasteet.

Elokuussa sain mahdollisuuden mennä Järvenpään Mustiin ja Mirriin osa-aikatöihin, 5 tuntia viikossa. Joten joka tiistai olen saanut pukea muuta kuin verkkarit, hiukset on pitänyt kammata ja vähän ripsaria ripsiin ja töihin. Tiistai on myymälän kuorma päivä, joten päivä sujahtaa mukavasti kuormaa purkiessa mukavien työkavereiden kanssa. Eipähän muuten tarvitse työpäivänä jälkeen mennä salille, kun on päivän kanniskellut 10-15 kg koiranruoka ja kissanhiekka säkkejä. Lisäksi saan tavata ihania asiakkaita ja palvella heitä. Tätä kutsun terapiatyökseni. Edes kerran viikossa pääsen ihmisten ilmoille ja puuhastelmaan jotain ihan muuta kuin kaiken muun ajan. Työpäivän jälkeen on tosi hyvä fiilis ja seuraavana päivänä taas jakaa painaa työn haun parissa.

Tänään tein viimeisen työvuoroni ainakin tältä erää ja ensi viikolla alkaa uudet kuviot (näistä lisää seuraavassa blogissa). Luulin, että eihän tässä mitään sen kummempaa ja tätähän tässä on odotettu, että pääsen taas osaamistani vastaaviin hommiin. Mutta täytyy myöntää, että olo on aika ristiriitainen. Toisaalta halkean innosta uusista kuvioista, toisaalta olo on tosi haikea, kun tänään suljin myymälän oven viimeisen kerran. Jään kaipaamaan ihania työkavereita ja asiakkaita. Mutta onneksi Järvenpää Musti ja Mirri on minun lähikauppani, joten siellä tulee käytyä jatkossakin asioimassa ja saan kuulemma mennä vielä joskus purkamaan kuormiakin.

Voin suositella terapiatyötä kaikille työttömille, mikäli se vaan on mahdollista. Ei ole väliä mitä tekee tai kuinka paljon, kunhan on vaan kalenterissa edes yksi säännöllinen meno joka viikko, jota ei voi jättää väliin. Muuten sitä mökkihöpertyy ihan täysin. Niin ja sitähän saa tienata 300 €/kk ilman, että vaikuttaa päivärahaan. Itselleni ainakin tuo 5 tuntia viikossa oli välillä se henkireikä, jota ilman en ehkä olisi saanut itseäni liikkeelle, kun maailma oli oikein riittävästi potkinut päähän ja kovaa.

Kiitos Hanne, Taija, Mia ja Tiia <3 Ihanat Järvenpään naiset <3

-Malena-

Idefix ja Milou töissä
Pikkuapulaiseni Idefix ja Milou

One thought on “Terapiatyö

Add yours

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑