Katse peräpeiliin

Välillä on hyvä pysähtyä miettimään mennyttä aikaa ja mitä siitä on oppinut. Itselleni viimeiset 6 kuukautta ovat olleet aikamoista vuoristorataa, mutta ehkä jotain on opittu.

Kun toukokuussa työvelvoite loppui, maailmani romahti. Olihan ylpeä työpaikastani ja tein työni hyvin ja bonuksena koiratkin sai olla mukana töissä. Mitäs nyt sitten teen?

YT:den aikana olin saanut viestiä Ranskasta, että siellä olisi minulle sopiva pentu. Olin kasvattajalle ilmoittanut, että jos työt loppuu, niin en millään voi ottaa pentua ja onhan kolme koiraa aivan liikaa! No, työt loppui ja pari päivää pohdittuani oli lentoliput ostettu ja kesäkuussa lähdin minilomalle ystäväni kanssa Toulouseen ja Milou-pentu tuli tuliaisena Suomeen. Irtiotto Suomesta oli juuri se mitä tarvitsin ja kotiin palattua alkoi todellinen työnhaku.

Hakemuksia lähti kymmeniä kesän ja syksyn aikana, mutta puhelin pysyi mykkänä ja meiliin tipahteli tasaiseen tahtiin ”kiitos mielenkiinnostanne, mutta valintamme ei osunut sinuun”- viestejä. Mitä ihmettä? Olihan nainen parhaassa iässä ja työkokemusta liki 30 vuotta! Työnhakuvalmennuksissa CV ja hakemus hiottu vimpan päälle, LinkedIn tuli otettua käyttöön. Missä siis vika? Muutaman rekrytoijan sain kiinni ja kyselin miksi en päässyt edes haastatteluun, vaikka olin tehnyt tasan samaa hommaa kuin haettiin monta vuotta. Vastaus oli aina sama kuin kylmä suihku ”Valitsimme nuoren vastavalmistuneen”. Olen siis liian vanha töihin. En voinut uskoa korviani, mutta samaan oli törmännyt moni muu kohtalotoverinkin, joten kai se piti sitten uskoa niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin. Mutta eihän sitä tietenkään saa lannistua vaan kovasti pusketaan eteenpäin, jotta se työsoppari vielä joku päivä kädessä on. Katse tulevaisuuteen!

Niin ja ne opit viimeiseltä puolelta vuodelta:

1. Ikäsyrjintä on todellisuutta tässä yhteiskunnassa, ikävä kyllä.

2. Jos töissä saisi näin paljon kuraa niskaansa ja kielteistä palautetta kuin työtön työnhakija saa, ei kukaan tekisi töitä.

3. Vaikka itsetunto muserretaan kerta toisensa jälkeen, näköjään sitä aina löytää itsestään uusia voimia tehdä työhakemus ja uskoa itseensä, että tällä kertaa tärppää.

4. Pentukoirat on kivoja, kun ne nukkuu. 😅

-Malena-

One thought on “Katse peräpeiliin

Add yours

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑