Liettua Vilna, joulukuu 2018

Vuoden viimeisen reissun teimme Miloun kanssa Vilnaan 20.-24.12.2018 King Toursin kyydissä. Siellä oli kolmen päivän kansainvälinen koiranäyttely. Lisäksi olen jo vuoden puhunut, että haluan nähdä Vilnan joulutorin, jota oli kovasti kehuttu minulle. Reissu oli myös loistavaan ajankohtaan juuri joulun alla, joten pääsi karkuun jouluhössötystä.

Joten torstaina aamuna kohti Nelosetappia, josta hyppäsin bussin kyytiin. Kyydissä oli myös jo Ulla ja Kaisa, joten hyvä seurakin oli taattu. Aamulaivalla yli Itämeren ja Tallinnaan. Torstaipäivä meni tuttuun tapaan bussissa istuen ja illalla saavuimme talviseen Vilnaan. Pakkasta oli muutama aste ja Vilna oli saanut lumipeitteen. Koska oli jo myöhäinen ilta, niin kävimme iltalenkin jälkeen nukkumaan.

Perjantai

Perjantai aamu pakkauduimme bussiin aamupalan jälkeen ja suuntasimme näyttelypaikalle, jonne oli onneksi vain muutama kilometri. Miloun kehä oli heti aamusta kello 10.20 ja tuomarina oli Sylvie Desserne Ranskasta. Milou esiintyi oikein kivasti ja hän sai laatuarvosteluksi Erittäin Hyvä. Liettuassa ei kirjoiteta arvosteluita kuten Suomessa vaan jokainen saa diplomin, johon on ruksattu tulokset. Myös jokaisen rodun arvostelu alkaa minuutilleen tiettyyn aikaan ja aikataulut myös pitää. Sunnuntaina Milou oli kehässä klo 11.38. Näin tarkkaa aikataulua ei ole Suomessa.

Koska Milou ja Ullan koirat (Petteri ja Tomppa) olivat aamupäivällä jo hoitaneet hommansa, päätimme ottaa taksin ja palata hotellille lounaalle. Taksin hankkiminen olikin hieman normaalia haasteellisempaa, kun mukana oli 5 pientä koiraa ja kahdet koirien kärryt. Mutta saatiin taksikyyti oikein mukavalta vanhemmalta herralta, joka kovasti yritti puhua kanssamme englantia.

Lounaan jälkeen vihdoin koitti hetki, jota olin odottanut jo vuoden. Lähdimme Vilnan joulutorille. Ja kyllä, se oli todellakin näkemisen arvoinen paikka. Kuusi oli iso ja kauniisti valaistu. Kuusen ympärillä oli jouluisia kojuja, joissa myyntiin mitä herkullisimman näköisiä jouluherkkuja ja -juomia. Erityisesti kuuma viini maistui pikkupakkasessa taivaalliselta. Huomaamatta torilla vierähti muutama tunti ja oli aika palata hotellille iltapalalle ja -lenkille. Pitkän päivän päätteeksi nukkumatti nouti höyhensaarelle jo yhdeksältä illalla.

Lauantai

Hyvin nukutun yön jälkeen suuntasimme pirteänä taasen näyttelypaikalle. Milou kehä oli puolen päivän aikoihin ja tuomarina oli Saija Juutilainen Suomesta. Kyllähän siinä taisi mennä pari roskaa silmään kehän jälkeen Miloun tuloksesta.

  • Laatuarvostelu Erinomainen
  • Nuorten luokan 1
  • Paras Uros 3
  • Serti

Hieno tulos pikku-Miloulta. Välillä Milou yllättää.

Hotellille palasimme bussin kyydissä iltapäivällä, jossa kävimme syömässä. Loppuilta meni huoneessa lepäillessä ja tavaroita pakatessa.

Sunnuntai

Aamupalan jälkeen oli aika sanoa heippa hotellille ja pakata tavarat bussiin. Lähtisimme suoraan näyttelypaikalta kohti kotia.

Milou oli kehän ensimmäinen koira klo 10. Tällä kertaa tuomarina oli saksalainen Hassi Assenmacher-Feyel. Hieman epäilytti miten Milou jaksaa esiintyä kolmantena päivänä peräkkäin, mutta hyvin hän jaksoi. Ihme tapahtui Miloun saadessa saman tuloksen kuin lauantaina.

  • Laatuarvostelu Erinomainen
  • Nuorten luokan 1
  • Paras Uros 3
  • Serti

Koska Milou oli jo Liettuan juniori muotovalio, hän tarvitsi kaksi sertiä tullakseen Liettuan muotovalioksi. Eli viimeinen serti napsahti ja

Milousta tuli Liettuan Muotovalio

Minähän sekosin ihan täysin ja itkeä vollotin. Eihän se voinut olla mitenkään mahdollista, että viikkoa aiemmin 20 kuukautta täyttänyt pieni monster-Milou saisi ensimmäisen aikuisten koirien muotovaliotittelin! Eihän niin vain voi käydä! Olin jo varautunut uuteen Liettuan matkaan, koska en uskonut, että meitä olisi onnistanut näin loistavasti Vilnassa. Loppupäivähän menikin sitten ihan pilvilinnoissa. Valiovahvistuksen sai tehtyä näppärästi jo näyttelypaikalla ja sitten vaan odoteltiin, että päästään kotimatkalle.

Kotimatka

Kotimatkalle pääsimme lähtemään sunnuntai-iltana ja ajoimme koko yön. Aamuyöstä saavuimme Tallinnan satamaan, josta tulimme aamulautalla Suomeen. Maanantaina, jouluaattona, puolenpäivän aikaan olimme väsyineinä, mutta onnellisina kotona.

Lopuksi

Kyllä kannatti vuosi odottaa tätä matkaa. Se oli niin paljon enemmän kuin edes uskalsin toivoa. Vilna yllätti positiivisesti. Sanoinkin, että saattaisin mennä Vilnaan shoppailemaan viikonlopuksi ilman koiria. Kenkä- ja laukkufriikki olisi voinut ostaa miljoonat kengät ja laukut. Joulutori oli upea kokemus. Kaupunki on varmasti myös kesällä nätti paikka.

King Tours piti meistä taas todella hyvää huolta. Matkalla oli riittävästi pysähdystaukoja, jotta koirat saivat jalotella riittävästi. Myös aikaa ostoksille oli varattu matkan varrella. Hotelli, Europe City Vilnius, oli todella siisti ja hyvä erinomaista aamiaista unohtamatta.

Matkan kruunasi Miloun valioituminen Liettuan muotovalioksi, jota en uskonut tapahtuvaksi. Tämä oli huikea päätös huikealle vuodelle 2018.

Kiitos Ulla ja Kaisa jälleen upeasta matkaseurasta. Kiitos myös uusille tuttavuuksille, oli hauska tutustua ja ehkä tapaamme uudelleen uusien seikkailujen merkeissä.

-Malena-

Kuvia reissusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑