Liettua, Kaunas tammikuu 2018

Tammikuun lopussa (26.-29.1.) lähdimme Idefixin ja Miloun kanssa bussimatkalle suuntana Kaunas Liettua. Tämä matka oli osittain hieman haikea ja toisaalta jännittävä. Kyseessä oli Idefixin viimeinen näyttelyreissu ja Miloun ensimmäinen matka. Joten matkaan lähdin hieman ristiriitaisin tuntein.

Matka alkoi aikaisin perjantai aamuna Länsisatamasta, josta menimme laivalla Tallinnaan. Perjantaipäivän ajoimme Viron ja Latvian läpi, kunnes illalla saavuimme Kaunasiin. Pitkän päivän jälkeen uni maistui.

Lauantai aamuna suuntasimme näyttelypaikalle.

Näyttelytulokset lauantaina

Milou: juniorluokan ensimmäinen arvosanalla erinomainen, rotunsa paras junior uros ja junior-SERT
Idefix: valioluokan toinen arvosanalla erittäin hyvä

Koska matkaväsymys vielä painoi, niin kävimme pikaisesti syömässä läheisessä kauppakeskuksessa, jonka jälkeen menimme hotelliin lepäämään.

Sunnuntai aamu suuntasimme jälleen näyttelypaikalle.

Näyttelytulokset sunnuntaina

Milou: juniorluokan ensimmäinen tuloksella erittäin hyvä
Idefix: valioluokan toinen arvosanalla erinomainen

Molempina päivinä tuomari oli venäläinen.

Koska kehämme oli sunnuntaina heti aamusta, niin loppupäivä vain oleiltiin näyttelyalueella ja höpöteltiin tuttujen kanssa. Bussi lähti sunnuntai-iltana näyttelyn päätyttyä kohti Tallinnaa. Yö meni bussissa ja aamuvarhaisella saavuimme Tallinna, josta tulimme laivalla Helsinkiin.

Kokonaisuutena oli äärimmäisen hauska reissu. En muista koska olen viimeksi nauranut niin paljon. Näyttelytulokset olisivat voineet olla paremmat, mutta koskaan ei tiedä mitä kulloinenkin tuomari on koirista mieltä. Pääasia on kuitenkin, että Milou esiintyi hyvin eikä keksinyt mitään uusia temppuja. Idefixin kanssa tavoitteemme oli pitää mahdollisimman hauskaa kehässä ja vain nauttia viimeisistä yhteistä esiintymisistä. Tämä tavoite ylittyi monin kertaisesti. Meillä oli molemmilla hauskaa ja Idefixistä oikein näki, kun hän nautti kehässä olostaan. Idefix ei ole ikinä esiintynyt niin hyvin kuin nyt. Jos koira osaisi nauraa, niin olisimme varmaan vaan nauraneet yhdessä. Tähän on hyvä päättää näyttelyura.

Vaikka reissu on raskas, niin molemmat pojat jaksoivat tosi hyvin. Hieman pelkäsin, että Milou mitä keksii pitkällä bussimatkalla, mutta lähinnä se vaan nukkui tai pällisteli häkistään. Paluumatkalla Milou oli hieman rauhaton, joten siirsin hänet Idefixin kanssa samaa häkkiin. Siellä sitten molemat vetivät sikeitä tyytväisenä kylki kyljessä. Onneksi matka on suunniteltu niin, että pysähdyksiä on vähän väliä ja sekä ihmiset että koirat pääsevät jalottelemaan.

Se näissä bussimatkoissa onkin niin mukavaa, kun ei tarvitse itse ajaa ja kaikki on suunniteltu valmiiksi. Sen kun olet siellä missä sanotaan oikeaan aikaan, niin muutoin saakin olla aivot narikassa. Totaalista arjesta irtautumista.

Kyllä matkustaminen on mukavaa ja ei muuta kuin kohti uusia seikkailuja!

Milou varmisti ettei hän jää matkasta
« / 15 »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: