Le Tour de France 2019

Vuoden odotuksen jälkeen oli aika pakata matkalaukku ja suunnata perinteiselle Ranskan reissulle. Tänä vuonna teimme Miloun kanssa hieman lyhennetyn turneen.

Keskiviikko

Keskiviikkona elokuun 21. päivän aamuna suunnaksi Helsinki-Vantaan lentokenttä, josta lensimme Brysseliin. Siellä meitä oli vastassa Miia, Markku ja Rio. He olivat lähteneet jo edellisenä perjantaina Suomesta autolla. Lento sujui hyvin ja Brysselissä meitä odotti lämmin kesäsää.

Brysselistä ajoimme parin pysähdyksen taktiikalla nähden kuuluisan Waterloon taistelukentän Ranskaan Laoniin.

Laon on nätti pieni kaupunki, jossa on tietenkin hieno katedraali. Erityisesti ihastutti parin kadun yläpuolelle ripustetut sateenvarjot. Illalla katedraalilla oli hieno valoshow.

Torstai

Aamulla oli aika jatkaa matkaa kohti kesämökkiä eli Aubigny-Sur-Nereä. Onneksi autoissa on ilmastointi, koska lämpötila ulkona huiteli +30 asteessa. Ajomatka sujui rattoisasti muutaman pysähdyksen taktiikalla.

Iltapäivällä saavuimme perille ja kyllä oli taas hyvä olla Aubignyssa. Joka kerta se vaan tuntuu kuin kotiinsa tulisi. Siksi kai kutsunkin hotelliamme kesämökiksi.

Pikkuhiljaa paikalle alkoi saapua muitakin suomalaisia ja perinteinen jengi oli kasassa. Viikonloppu aloitettiin yhteisellä päivällisellä hotellilla ja sitten olikin aika painua nukkumaan.

Perjantai

Koska tänä vuonna meidän ei tarvinnut mennä mihinkään testeihin, perjantai oli vapaa päivä ja sai vain relata. Onneksi näin, koska lämpö riitti ja hiki virtasi jo pelkästä ajatuksesta. Miia ja Markku lähti geokätkeilemään ja minä jäin Rion ja Miloun kanssa hotellille. Pienten päiväunien jälkeen lähdin näyttelypaikalle, joka sijaitsee n. 1,5 km päässä hotellilta. Siellä oli jo Miloun ja Rion kasvattaja, ja iltapäivä hujahti kuulumisia vaihtaen.

Kun tulimme takaisin hotellille, Miia ja Markku oli saapuneet omilta retkiltään. Joten ilta sujui hotellilla rupatellen ja illallinen syötiin hotellilla. Oli aivan liian kuuma liikkua mihinkään.

Lauantai

Aamulla suunnaksi näyttelypaikka ja hieman jo kauhistutti tuleva päivä. Jo aamusta oli kuuma ja säätiedotus lupasi +35 astetta ja auringon paistetta.

Schipperkejä oli ilmoitettu näyttelyyn ennätykselliset 107 kpl, joten tiedossa oli pitkä päivä. Kun vihdoin alkoi urosten valioluokka, Milou oli jo ihan läkähdyksissä ja eihän siitä esiintymisestä mitään tullut. Mutta ilokseni Milou sai laatuarvosanan erinomainen (ERI) ja oli valioluokan 7. Tuomari pahoitteli, ettei voinut laittaa paremmalle sijalle, kun Milou ei liikkunut. Tämä ei minua haitannut, koska olin niin onnellinen ERI:stä. Saimme juuri sen mitä toivoin.

Kehän jälkeen oli Miloun mielestä paras hetki. Hän pääsi uimaan läheiseen lampeen ja siellähän Milou olisi ollut koko päivän. Milou todella rakastaa uimista.

Sitten olikin pitkä iltapäivä odottamista, koska kasvattaja halusi Miloun kasvattajaluokkaan, joka oli ihan viimeisenä päivän päätteeksi. Kasvattajaluokassa Milou oli jo niin kypsä, että halusi vain pois kehästä ja kiukutteli kuin pahainen pentukoira. Mutta jotenkin siitä selvittiin ja sitten olikin juhlan aika. Perinteisesti Ranskan Schipperke yhdistys kattoi pöydän koreaksi ja oli yhteisen piknikin aika.

12 tuntia näyttelypaikalla +35 asteen kuumuudessa teki tehtävänsä. Väsyneinä, hikisinä ja likaisina nippanappa jaksoimme käydä kylällä syömässä ja sitten olikin jo valmis kaatumaan sänkyyn.

Sunnuntai

Aamulla oli aika taas käpötellä näyttelypaikalle, koska Milou ja Rio pääsivät selection-kehään. Siinä kaikki erinomaisen saaneet koirat (urokset ja nartut erikseen) menevät kehään ja viisi tuomaria valitsevat koirat, jotka pääsevät Ranskan suositeltavien jalostuskoirien listalle. Milou aiheutti tuomareiden kesken suurta hämmennystä. He eivät kertakaikkisesti voineet ymmärtää, että juuri kaksi vuotta täyttänyt koira voi olla valioluokassa. No, tämän hämmennyksen ja Miloun nuoren iän takia Milou ei päässyt listalle, mutta tuomarit toivoivat näkevänsä Miloun ensi vuonna uudestaan.

Kehän jälkeen Milou pulahti vielä lammessa, jonka jälkeen olikin aika sanoa heippa kasvattajalle ja muille tutuille.

Maanantai

Aamupala kylillä, kamat kasaan ja suunnaksi Pariisi. Hieno viikonloppu oli takanapäin ja oli aika lähteä kesämökiltä kohti Pariisia. Miia ja Markku veivät minut lentokentän lähelle olevaan hotellille. He jatkoivat vielä lomaansa ja tulisivat Suomeen myöhemmin. Minä ja Milou lennettiin tiistai aamuna kotiin.

Ennen kuin tiemme erkanivat, Idefixin veli Ink ja hänen omistajat Sophie ja Sylvain uuden vauvansa kanssa tulivat iltapäiväkahville hotellille. Oli kiva nähdä pitkästä aikaa ja iltapäivä vierähti nopeasti. Loistava päätös loistavalle lomalle. Sophie ja Sylvain lähtivät kotiinsa ja Miia ja Markku jatkoivat matkaansa. Jäimme Miloun kanssa kahden hotellille.

Miloun kanssa tein pitkän iltalenkin, jonka jälkeen kömmittiin nukkumaan.

Tiistaina

Aamulla oli aikainen herätys ja kotimatka alkoi. Lento sujui hyvin ja iltapäivästä oltiinkin kotona, jossa Jalo ja Idefix olivat vastassa.

Jälleen oli huikea reissu ja saan olla monta muistoa rikkaampana. Nyt jo vaan odottelen ensi vuoden kesämökki reissua.

– Malena –

Le Tour de France 2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d