Kypros Larnaka, lokakuu 2021

Vihdoinkin rajat alkavat aueta ja lentoliikenne vilkastumaan, joten pitkän odotuksen jälkeen pääsimme lähtemään reissuun. Tällä kertaa työkaveri, Saana, innostui lähtemään minun ja Miloun kanssa Kyprokselle.

Tiedossa oli tietenkin koiranäyttelyitä ja Saanalle opastettu päiväretki lempiharrastuksensa parissa maastopyöräillen.

Ennen lähtöä hieman hirvitti, miten Milou selviää, koska lämpötilaennusteet näyttivät joka päivälle auringonpaistetta ja +29. Joten mukaan pakkasin kaikki viilennysvälineet kuten tuulettimen, viilennymaton ja auringolta suojaava hopeapeitteen.

Torstai

Aamulla kello herätti 02.30, joten kohtalaisen vähäisten yöunien jälkeen suunnaksi Helsinki-Vantaan lentokenttä. Kentällä jo Saana odottelikin jo meitä ja ei muuta kuin kohti Kyprosta Münchenin kautta.

Aurinkoiseen Larnakaan saavuimme iltapäivällä ja pienoinen yllätys odotti, kun näimme tulevan kotimme seuraavaksi päiviksi. Kyseessä oli huoneistohotelli rantabulevardin varrelta, jossa oli kaksi suurta makuuhuonetta ja yhdistetty keittiö/olohuone. Parvekkeelta oli suora näkymä rannalle ja merelle. Siis yhdellä sanalla VAU!

Vähäisiksi jääneiden yöunien ja pitkän matkan jäljiltä kävimme syömässä paikallisia kanaherkkuja ja nautiskelimme maisemista. Kunnes uni alkoi painamaan ja kellahdimme nukkumaan.

Perjantai

Hyvien yöunien jälkeen olo oli virkeä ja Miloun aamulenkin jälkeen lähdimme Saanan bongaamaan kovasti kehuttuun aamiais/brunssipaikkaan. Milou sai jäädä ilmastoituun asuntoomme, koska jo lyhyen aamulenkin jälkeen pikkumies oli ihan läkähdyksissä.

Saanan bongaus oli todellinen löytö ja oli kuin olisimme astuneet täysin toiseen maailmaan pikku keitaaseen hälyseltä ja kuumalta kadulta. Ja ruoka oli taivaallisen hyvää. Sanoisin, että paras brunssi, jonka olin koskaan syönyt.

Ruokailun jälkeen tutustuimme Larnakaan, jossa oli aika pian nähty tärkeimmät kohteet, mutta muutama tunti siinä vierähti. Olikin jo aika palata asuntoomme ja valmistautua ensimmäiseen näyttelyyn. Näyttelypaikka oli n. 40 minuutin taksimatkan päässä pienessä vuoristokylässä nimeltään Lefkara. Tämä osottautuinkin oivalliseksi paikaksi, koska siellä oli huomattavasti viileämpää kuin alhaalla merenrannalla Larnakassa. Iltaisin oli niin kylmä, että paksu fleecetakki oli tarpeen.

Perjantai-iltana meillä oli yksi kansallinen näyttely ja tuomarina meillä oli kyproslainen Marinos Kyriakou. Milou kipsutteli oikein kauniisti ja Milou oli rotunsa paras sertin kera.

Tällä tuloksella Milousta tuli Kyproksen muotovalio!

Minähän taas sitten leijuin onnesta sekaisin ja ryhmäkehien odottelu ei haitannut yhtään, vaikka mikäänhän ei ollut aikataulussa vaan lähtökohtaisesti kaikki oli vähintään kolmevarttia myöhässä (näin se oli koko viikonlopun).

Vaikka tiedän, että ryhmäkehässä käymme tekemässä kunniakierroksen ja sitten saamme poistua sieltä, niin toki aina kun sinne on mahdollista päästä niin toki menemme. Tällä kertaa tulikin oikea jymy-yllätys, Milou sijoittui ryhmässään kolmanneksi. Siinä vaiheessa meinasin pyörtyä onnesta, olihan tämä Miloun ensimmäinen ryhmäsijoitus ikinä.

Kun minä sekoilin onnesta sekaisin, niin Saana oli tilannut meille taksin ja olimme takaisin asunnollamme kymmenen jälkeen. Miloulle ruoka ja iltalenkki ja kotiinviemisenä ruuat meille KFC:stä. Sitten olikin jo aika valmis höyhensaarelle.

Lauantai

Aamulla oli aikainen herätys ja suunnaksi taasen Lefkaran näyttelypaikka. Aamupäivällä oli kansainvälinen koirannäyttely ja tällä kertaa meillä oli tuomarina italialainen Fabrizio La Rocca. Miloulle tuloksena

 • Rotunsa paras
 • CAC
 • CACIB

Tällä kertaa ryhmässä kävimme tekemässä tuttuun tyyliin kunniakierroksen.

Päivä oli kuuma, mutta ei ihan niin paha kuin olin odottanut ja Miloun viilennysvälineet tuntuivat toimivan. Toimi jopa niin hyvin, kun oli aika lähteä, niin Milou ei suostunut tulemaan kopasta ulos. Koska lauantain toinen näyttely oli vasta illalla, lähdimme asunnollemme.

Meillä oli muutama tunti aikaa hieman levähtää ja syödä, kunnes oli aika suunnata takaisin näyttelypaikalle iltanäyttelyä varten. Tällä kertaa Saana jäi asunnolle valmistautumaan seuraavan päivän maastopyöräily rupeamaan. Joten minä ja Milou hyppäsimme taksiin Kyproksen pimenevässä illassa.

Illan näyttely oli kansallinen näyttely ja tuomarina meillä oli kyproslainen Andreas Savva. Milou jatkoi samalla linjalla kuin aiemminkin ollen rotunsa paras sertin kera. Ryhmäkehässä teimme normaalin kunniakierroksemme, jonka jälkeen olimme valmiit lähtemään kotiin. Päivä oli ollut pitkä ja raskas, joten kaaduin sänkyyn melkein suorilta jaloin.

Sunnuntai

Kun aikaisin aamulla kello herätti, ajattelin että en jaksa nousta. Hieman jo vähäiset yöunet ja pitkät päivät alkoivat painaa. Mutta eihän se auttanut muuta kuin suunnata kohti Lefkaraa. Saana ja taksi jättivät meidät näyttelypaikalle ja Saana jatkoi matkaansa pyöräretken lähtöpaikalle.

Sunnuntainakin oli kaksi näyttelyä, mutta onneksi ne olivat päällekkäin, joten toiveissa oli, että voisi päästä ajoissa pois. No, tämä oli tietenkin toiveajattelua ja pitkä päivähän sunnuntaistakin tuli.

Ensin oli kansaivälinen näyttely, jossa tuomarina oli irlantilainen Vincent O’Brien. Miloulle tulokseksi

 • Rotunsa paras
 • CAC
 • CACIB
 • Crufts Qualification 2022

Toinen näyttely oli erikoisnäyttely FCI 1 -ryhmälle ja siinä meillä oli tuomarina romanialainen Marian Draganescu. Milou alkoi olemaan jo aika puhki, mutta jaksoi vielä tepastella rotunsa parhaan ja sertin arvoisesti.

Näillä tuloksilla Milousta tuli Multi Champion of Cyprus.

KV-näyttelyn ryhmässä teimme kunniakierroksemme. Päivän kruunasi vielä erikoisnäyttelyn ryhmäkilpailu, jossa Milou sijoittui kolmanneksi. Hänestä kyllä näki, ettei olisi jaksanut enää yhtään mitään, mutta hienosti tsemppasi ja esiintyi tosi kauniisti Ihan uskomatonta, että yhden viikonlopun aikana Milou sai kaksi ryhmäsijoitusta. Ihan hurja superyllätys!

Olimme sopineet, että Saana tulee näyttelypaikalle, kun on valmis ja menemme samaa matkaa asunnolle. Sovittiin, että odotan häntä näyttelyssä, mutta sen verran aikataulut oli myöhässä, että Saana odottikin meitä.

Illaksi olimme suunnitelleet kunnon juhlaillallista ja pientä juhlintaa upean reissun päätteksi. Mutta sen verran taisi molempia jo väsyttää, että herkullisen illallisen jälkeen painelimme suoraan asuntoomme ja kaaduimme väsyneinä mutta onnellisina pehkuihin.

Maanantai

Aamulla oli mukavaa, kun herätyskello ei herättänyt ja sai ihan kaikessa rauhassa pakkailla ja hörppiä aamukahvit parvekkeella.

Asunto piti luovuttaa puolilta päivin, jonka jälkeen meille jäi vielä hyvin aikaa lounaalle ennen kuin lähdimme kentälle.

Kotimatka meni hyvin. Tosin Münchenin kentällä pieni oli jännitysmomentti, kun oli niin kova sumu ettei ollut varmaa pääsemmekö jatkamaan kohti Helsinkiä. Onneksi tunnin koneessa istumisen jälkeen lähtölupa heltisi ja pääsimme kotiin, jossa olin kahden aikaa yöllä.

Lopuksi

Hieno reissu, josta taas monia ihania muistoja muistettavaksi. Ennen reissua hieman jännitti, että miten Milou pärjää +30 asteen helteessä. Onneksi kuumuus ei tuntunut ihan niin pahalta kuin olin ajatellut. Meren rannalla oli koko ajan ihan tuulen vire ja näyttelypaikalla vuoristossa ei ollut ihan niin kuuma.

Milou esiintyi todella hienosti ja jaksoi tsempata kuumuudesta ja väsymyksestä huolimatta upeasti. Sai olla oikein ylpeä pikkukaverista. Viikonlopun tuliaisina upeat tulokset

 • 5 x Rotunsa paras (ROP)
 • 5 x CAC
 • 2 x CACIB
 • 2 x ryhmäsijoitus (RYP3)
 • Crufts Qualification 2022
 • Kyproksen muotovalio
 • Kyproksen Multi muotovalio

Myös Miloun viilennys näyttelypaikalla onnistui niin hyvin ettei pikkuherra meinannut tulla lainkaan pois häkistään.

Oli myös kiva ettei Kyproksella ollut irtokoiria, joten sai rauhassa liikkua Miloun kanssa. Kissoja saarella kyllä oli, mutta ne pysyttelivät turvallisen matkan päässä Milousta. Milou kyllä kertoi oman mielipiteensä kissan nähdessään.

Kaikki sujui juuri niin kuin olimme suunnitelleet ja ihmiset olivat oikein mukavia. Toki korona toi pienen lisämausteensa, mutta kun oli koronatodistus mukana ja huolehti normaalista varovaisuudesta, niin eipä tuo nyt mitenkään muutoin reissuun vaikuttanut.

Kiitos Saana matkaseurasta ja ikimuistoisesta reissusta.

Kyproksen seikkailut 14.-18.10.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d