Ensimmäisten koulutuspäivien anti

Ensimmäiset koulutuspäivät Aalto yliopistolla on nyt takana ja reppu on täynnä uusia ajatuksia ja ideoita.

Eilinen meni orientaation parissa ja opiskelukavereihin tutustuessa. Täytyy sanoa, että on tosi mukavaa porukkaa ja mikä huikea ammattitaito luokasta löytyykään. VAU!

Tänään teemana oli strateginen työnhaku ja henkilöbrändäys. Päivän piti Laura Sivula Aalto yliopistolta. On muuten loistava puhuja ja osaa kertoa todella käytännön läheisesti työnhaun kiemuroista. Voin suositella lämpimästi hänen luentojaan, jos vaan kohdallenne sattuu.

Vaikka asia ei sinänsä ollut ihan upouutta ja samoista asioista on puhuttu monessa valmennuksessa, niin nyt kyllä lamppu syttyi itselläni ja täytyy nyt laittaa kaikki työnhakumateriaalit uusiksi ja ottaa uudestaan työn alle omien vahvuuksien ja osaamisten kristallisointi ja terävöinti. Huomaan että oma kompastuskiveni on ollut, että osaan taitavasti luetella osaamiseni ja vahvuuteni, mutta näiden tuominen työnantajan hyödyksi onkin sitten jäänyt ihan lapsen kenkiin. Päivän oivallukseni oli miettiä osaamistani ja vahvuuksiani vastaamalla kysymykseen: Mitä palveluita Asiantuntija Malena OY myy?

Vaikka takana on useita vuosia myyntityötä ja erilaisia markkinointitoimenpiteitä jopa huipputuloksin, niin kyllä tämä oman osaamisen myynti ja markkinointi on vaan vaikeaa. Pitäisi vaan tehdä tätä samalla asenteella kuin mikä tahansa markkinointikampanja ja siirtää omat tunteet syrjään. Mutta minulle ainakin vielä itsensä markkinointi menee liian ihon alle, joten rationaalinen ajattelu ei aina toimi kuten pitäisi. Ehkä harjoitus tekee mestarin tässäkin lajissa.

Vielä hauska yhteensattuma; kiiruhdin henkilöbrändäys koulutuksesta Ranskan tunnille, josta saimme kotitehtäväksi tehdä itsestämme esittelyn ranskaksi. Onneksi ei tarvitse vielä ihan henkilöbrändäykseen kyetä vaan ihan omien perustietojen kertominen ranskaksi riittää. Joten loppuviikon ja viikonlopun teema on MINÄ MINÄ MINÄ. Ei hullumpi aihe.

Huomenna on sitten superjännä päivä, kun työt THL:lla alkaa. Olen niin innoissani, että tuskin tulee uni silmään.

-Malena-
Markinnoinnin metsien mennikäinen
(olisko tässä tuleva sloganini? 😀 )


Milou keskittyy taiteilemaan kannon nokassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑