Ciudad Real, Espanja kesäkuussa 2024

Toukokuun viimeisenä päivänä, perjantaiaamuna, herätyskello soi kahdelta yöllä.

Oli aika suunnata kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää ja uusia seikkailuja. Matka tuli kuin tilauksesta, sillä pari viikkoa aiemmin YT:den tuloksena työni loppuivat. Mikä olisikaan parempi tapa unohtaa arjen murheet kuin lähteä maailmalle? Matkaseurana oli tietenkin reissumies Milou ja hänen lempi-ihmisensä, rouva R.

Perjantai – Matka alkaa

Helsinki-Vantaalla lähtöselvityksessä kohtasimme heti haasteita, kun virkailija alkoi niuhottaa, että Miloun pitäisi seistä kassissa. Pienen väittelyn jälkeen Milou pääsi kuitenkin mukaamme.

Lensimme Helsingistä Pariisiin, jossa odottelimme muutaman tunnin ennen jatkolentoa Madridiin. Madridissa meitä odotti kuljettaja, joka vei meidät turvallisesti Ciudad Realiin.

Saavuimme perille alkuillasta, ja yllätykseksemme huoneistossamme odotti ihana yllätys: pieni, mutta todella hieno studioasunto. Vastaanottohenkilö oli jopa laittanut koiraa varten ilmastoinnin päälle jo päivällä, jottei Milou kärsisi kuumuudesta. Ulkona oli yhä 31 °C, mutta sisällä viileät 17 °C – melkein sai toppatakkia hakea! Miloulle oli laitettu oma peti, kupit ja herkkuja odottamaan.

Asetuttuamme huoneistoon lähdimme iltalenkille. Ulkona oli vieläkin kuuma ja väsymys painoi, joten lenkki jäi lyhyeksi. Oli ihana kellahtaa viileisiin lakanoihin.

Lauantai – 1. Näyttelypäivä

Aamulla aikaisin heräsimme ensimmäiseen näyttelypäivään. Viileän yön ansiosta saimme tehtyä mukavan lenkin näyttelypaikalle, joka oli noin 1,5 kilometrin päässä asunnoltamme.

Tänään oli kansainvälinen Latin Winner 2024 -näyttely. Milou oli kehän ensimmäinen koira ja tuomarina kreikkalainen George Kostopoulos.

Milou esiintyi upeasti ja tulokset saivat silmät kyyneliin: Milou oli rotunsa paras (ROP) sertin ja CACIBin kera. Voi sitä riemua! Pikku-Milou jaksaa aina yllättää. Näillä tuloksilla Milou sai ensimmäisen tittelin reissultamme

  • Latin Winner 2024

Espanjassa rotunsa parhaan on osallistuttava ryhmäkehiin, tai tulokset mitätöidään. Koska ryhmäkehät alkoivat vasta myöhään iltapäivällä, kävelimme takaisin asunnollemme. Onneksi ei ollut vielä kovin kuuma, joten Milou sai mukavan aamupäivän lenkin.

Milou jäi asuntoon lepäämään ja me lähdimme kauppaan. Kaupunkikierros jäi haaveeksi, sillä plus 34 asteen lämpö ei houkutellut kävelemään yhtään ylimääräistä. Ostosten jälkeen menimme Miloun seuraksi asuntoomme ja söimme lounaan.

Iltapäivällä suuntasimme takaisin näyttelypaikalle ryhmäkehiä varten. Milou matkusti tyytyväisenä itse rakentamissani kuljetuskärryissä. ”Kaljakärryihin” saa oikein hyvin kiinnitettyä häkin, joilla on sitten hyvä kuljettaa pikku herraa.

Ryhmäkehässä teimme kunniakierroksen ja palasimme asuntoon. Ilta sujahti nopeasti. Kävimme vielä iltaruuan jälkeen pyörähtämässä läheisessä puistossa, ja sen jälkeen kömmimme väsyneinä mutta onnellisina sänkyyn.

Mitään ihmeempiä ponnistuksia ei päivän aikana tehty kuumuuden takia. Välillä kävimme Miloun kanssa kehässä ja muutoin lähinnä vain odoteltiin ja odoteltiin. Sitähän nuo näyttelypäivät ovat – istumista ja odottelua. Silti hämmästytti, miten päivän mittaan kertyi noin 16 kilometriä kävelyä.

Sunnuntai – 2. Näyttelypäivä

Sunnuntai oli toisto lauantaista. Aikaisin aamulla suuntasimme jälleen näyttelypaikalle, koska Milou oli taas kehän ensimmäinen koira.

Tänään vuorossa oli kansainvälinen RSCE Winner 2024 -näyttely eli Espanjan Voittaja -näyttely. Tuomarina oli espanjalainen Adrián Argente del Castillo. Milou esiintyi tuttuun tyyliinsä hienosti ja tulokset olivat jälleen täydelliset: Milou oli rotunsa paras (ROP) sertin ja CACIBin kera. Näillä tuloksilla Milousta tuli

  • RSCE Winner 2024
  • Espanjan muotovalio

Silmät kostuivat ja kädet vapisivat, kun tajusin, että Milou on saavuttanut kaiken, mitä toivoin tältä matkalta. Nyt Milou on 26 maan muotovalio.

Kehän jälkeen kävimme ottamassa DNA-testin, joka vaaditaan Espanjan muotovalion titteliä varten. Tämän jälkeen lähdimme asunnolle lounaalle ja lepäämään.

Iltapäivällä oli taas aika laittaa Milou kuljetuskärryyn ja suunnata kohti näyttelypaikkaa. Ryhmäkehissä teimme tutun kunniakierroksen ja sitten oli aika sanoa heipat näyttelylle ja suunnata takaisin asuntoon pakkaamaan ja valmistautumaan aikaiseen herätykseen.

Maanantai – Kotimatka

Aamun hämärissä teimme vielä hieman pidemmän lenkin ja sitten olikin aika sanoa heipat Ciudad Realille ja hypätä auton kyytiin, joka vei meidät Madridin lentokentälle.

Madridin kentällä lähtöselvityksessä ei ollut ongelmia, ja pääsimme sujuvasti Pariisiin. Pariisissa meillä oli taas muutaman tunnin odotus, jolloin ehdimme käyttää Miloun ulkona ja käydä syömässä. Illalla lähti koneemme aikataulussaan kohti Helsinkiä, jonne saavuimme puolen yön aikoihin.

Lopuksi

Matka tuli täydelliseen aikaan, sillä sain täysin unohtaa arkihuolet ja keskittyä ihan johonkin muuhun. Milou ja tuliaiset eivät olisi voineet olla parempia: pitkään titteliriviin tuli kolme uutta titteliä ja läjä ruusukkeita.

  • 2 x rotunsa paras (ROP)
  • 2 x serti
  • 2 x CACIB
  • Latin Winner 2024
  • RSCE Winner 2024
  • Espanjan muptovalio

Tämä oli nyt toistaiseksi viimeinen näyttelymatka näillä näkymin, mutta eihän sitä koskaan tiedä, miten elämä heittelee. Helsinki-Vantaan lentokentän toiminta jätti hieman ikävän maun, joten lentäminen koiran kanssa ei tällä hetkellä innosta.

Mutta toivottavasti seikkailut jatkuvat – missä ja milloin, sen aika näyttää!

Matka kuvina

Kuvien käyttö ilman lupaa kielletty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑